بینی در مرکزیت صورت قرار دارد و نقش به سزایی در زیبایی فرد بازی می کند به همین دلیل جراحی زیبایی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحی های اخیر در ایران بوده است. یکی از مهم ترین سوالات در ذهن فرد در مورد نوع بینیشان است. بینی به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می شود. ما در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعات کامل و جامع در مورد جراحی بینی استخوانی در اختیار شما خواننده گرامی قرار دهیم پس لطفا با ما همراه باشید.
یکی از چالشها و دغدغههای افراد با بینی استخوانی که تصمیم به جراحی بینی دارند، انتخاب بهترین مدل جراحی بینی میباشد و همواره به دنبال پاسخ این پرسش هستند که چه مدل جراحی برای بینی استخوانی مناسبتر میباشد؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که لزوماً بهترین مدل پر طرفدارترین مدل نیست، بلکه بهترین مدل باید برای هر فرد با توجه به شکل و آناتومی بینی و صورت فرد مشخص گردد. در واقع مدل بینی باید با مدل صورت، گرد بودن و چاق بودن صورت یا کشیده بودن آن متناسب باشد، بنابراین بهترین مدل جراحی بینی استخوانی را باید با مشاوره با پزشک جراح خود انتخاب کنید، اما به طور معمول و کلی میتوان این گونه گفت که برای بینیهای استخوانی عملهای جراحی بینی فانتزی ( عروسکی ) و نیمه فانتزی ( که واسطه بین بینی طبیعی و بینی فانتزی است ) مناسب میباشد، اما باز هم تعیین مدل باید طبق نظر پزشک انجام شود.
تفاوت عمل جراحی بینی استخوانی با بینی گوشتی یکی از تفاوتهایی که به عنوان یک مزیت برای بینیهای استخوانی هم به شمار میرود، این است که معمولاً رضایت از نتیجه جراحی بینی استخوانی نسبت به بینی گوشتی بیشتر است، زیرا در جراحی بینی گوشتی ممکن است بعد از گذشت مدتی اثرات جراحی از بین برود و به اصطلاح بینی دوباره به حالت اول برگردد که این موضوع ارتباطی به بیمار یا پزشک ندارد بلکه مربوط به آناتومی بینی گوشتی و ساختار آن میباشد، ولی در بینیهای استخوانی معمولا برگشت به حالت اولیه اتفاق نمیافتد و نتایج عمل هم فورا مشخص میگردد.
بینی استخوانی همانطور که از اسم آن پیدا است حالت استخوانی دارد، زیرا در این نوع از بینی استخوانها و غضروفهای زیادی در زیر پوست قرار دارد و نکتهای که در ارتباط با این نوع بینیها وجود دارد این است که جراحی این گونه بینیها راحتتر است، زیرا با توجه به استخوانی بودن بینی راحتتر میتوان به آن شکل داد و معمولاً نتایج عمل بهتری هم نسبت به بینیهای گوشتی دارد، جراحی بینی روشی است که به وسیله آن افرادی که از شکل و فرم بینی خود رضایت ندارند، میتوانند در شکل و فرم بینی تغییر ایجاد کنند، در واقع علت تعداد عملهای جراحی بینی بسیار بالا در ایران و در سطح جهان نسبت به سایر عملهای جراحی زیبایی این است که بینی یکی از اجزای مهم صورت است و تاثیر مهمی بر چهره افراد دارد و کج بودن، بزرگ بودن بیش از حد، نامتناسب بودن آن نسبت به صورت و سایر موارد میتواند تاثیر منفی بر زیبایی صورت داشته باشد. به طور کلی بینی استخوانی به بینی گفته میشود که دارای پوست نازک و استخوان ها و غضروف های محکم است و معمولا روی بینی استخوانی قوز یا برآمدگی وجود دارد. این قوز می تواند بر اثر عوامل محیطی مثل شکستگی به وجود آید که در این صورت معمولا فرد با مشکلات تنفسی نیز رو به رو می شود و یا از بدو تولد وجود داشته باشد.
دو دلیل مهم برای قوز و برامدگی بینی استخوانی وجود دارد که عبارتند از عوامل ارثی و عوامل محیطی
عوامل ارثی:
ممکن است نوزاد از بدو تولد بینی برآمده و قوز دار داشته باشد. که به صورت ژنتیکی است. و در دوران بلوغ بیشتر خود را نشان می دهد.
عوامل محیطی:
عوامل زیادی در طول حیات انسان ممکن است باعث قوز و شکستگی بینی شود از جمله تصادف، ورزش، ضربه، آسیب های حین کار و … قوزهایی که به خاطر عوامل محیطی روی بینی ایجاد می شوند ممکن است اختلالات تنفسی را به همراه داشته باشد.
از بین بردن برآمدگی ( قوز ) روی بینی
رفع کجی و انحراف بینی
از بین بردن افتادگی نوک بینی
رفع بزرگی نوک بینی
از بین بردن بزرگی سوراخ بینی
اگر داوطلب جراحی رینوپلاستی بینی استخوانی هستید، لابد می دانید که برای شروع پروسه مربوط به جراحی اعم از تحقیق و انتخاب پزشک و اقدامات لازم جهت رینوپلاستی، به انگیزه کافی نیاز دارید.
زیبایی و جخوش فرم شدن بینی بعد از عمل، یکی از ابتدایی ترین انگیزه برای انجام جراحی های زیبایی بینی است. در همین راستا در این بخش از مقاله به بررسی مزایای جراحی بینی استخوانی پرداختیم زیرا اطلاع از مزایای رینوپلاستی بینی استخوانی به شما کمک می کند تا تصمیم جدی تری در این خصوص بگیرید.
توجه داشته باشید اگر جراحی بینی با هدف زیبایی باشد، قطعا مزایای جذابیت و زیبایی آن انگیزه بالایی برای فرد جهت انجام جراحی خواهد بود.
در مواردی که این جراحی با هدف درمانی همچون برداشتن پلیپ و مشکلات این چنینی باشد، باز هم بهبود تنفس و مشکلاتی مثل خروپف، خوابیدن با دهان باز، انگیزه خوبی برای انجام این جراحی محسوب می شود و بهبودی آن، جزو مزایای رینوپلاستی بینی استخوانی محصوب خواهد بود.
بهترین مدل بینی استخوانی این گونه نیست که همه افراد آن را بپسندند و بخواهند بینی شان آن مدلی باشد بلکه مدلی از بینی خوب و جذاب است که براساس شرایط فردی و نیز ساختار صورت شما تعیین گردد. در حقیقت با توجه به اشکال و مدل های مختلف صورت افراد که گاه به صورت کشیده و گاها گرد و چاق است، باید نوع بینی و مدل آن را در نظر گرفت.
در مواردی نیز با توجه به شکل و آناتومی بینی نمی توانید نوع خاصی از بینی را توقع داشته باشید. چرا که ساختار و شکل بینی این اجازه را نمی دهد که پزشک جراح شما نتیجه مورد انتظارتان را فراهم آورد بنابراین لازم است این مساله را نیز در نظر بگیرید.
به طور کلی نوع مدل بینی باید در جلسات مشاوره ای که با پزشک دارید مشخص شود. مدل های مختلفی برای انجام جراحی بینی استخوانی وجود دارد. لازم به ذکر است که بینی های استخوانی به علت استخوان های منسجم و مستحکمی که در ساختار خود دارند، در بسیاری از جراحی ها می توانند نتیجه مطلوبی داشته باشند.
آیا جراحی بینی استخوانی با لیزر امکان پذیر است؟ به طور واضح می توان پاسخ این سوال را منفی داد. زیرا جراحی با لیزر هیچ نوع شکل و فرمی به بینی نمی دهد و برای تغییرات بینی به هیچ وجه مناسب نیست. و صرفا جنبه تبلیغاتی دارد. لیزر به هیچ عنوان نمی تواند ساختار بینی را تغییر دهد.
درخواست بسیاری از متقاضیان جراحی بینی پس از مراجعه به مطب جراح این است که بینی آنها به شکل و فرم طبیعی جراحی شده تا بیش از حد نشان ندهد که بینی عمل شده است. در همین راستا جراح سعی می کند بینی را به صورت بینی طبیعی جراحی کند. در این نوع جراحی، جراح سعی خواهد کرد از ایجاد تغییرات بسیار اساسی که به شدت نشان دهندۀ جراحی شدن بینی است پرهیزکند.
در واقع جراح سعی می کند برای رسیدن به بینی با فرم طبیعی، هم تغییرات مناسب و زیبا را در بینی استخوانی ایجاد کند که دارای قوز و برآمدگی، بزرگی سوراخ های بینی و انحراف بینی ست و هم شکل و فرم طبیعی و بسیار جذاب در بینی ایجاد کند. در نهایت، نتایج زیر پس از جراحی بینی ایجاد خواهد شد:
در جراحی بینی استخوانی برای رسیدن به بینی طبیعی، تمامی این موارد رعایت و بینی به شکل کاملاً طبیعی جراحی خواهد شد.
برای جراحی بینی استخوانی ابتدا باید بینی را برش دهند. تا جراح به همه قسمت های بینی و استخوان آن دسترسی کامل پیدا کند. استخوان های اضافی را پزشک هنگامی می تواند بردارد که بینی برش داده شود. و سپس کناره های بینی به هم وصل شود و بخیه بخورد. ناگفته نماند براساس نوع نتیجه ای که از جراحی مدنظرمان است و تشخیص جراح، بینی به دو روش باز و بسته جراحی می شود.
این روش در مواقعی کاربردی است فرد نیاز به تغییرات اساسی دارد. در حقیقت در این روش جراح بینی را می شکافد تا دسترسی کامل به آن داشته باشد. و بتواند تغییراتی که مدنظر است را ایجاد کند. این مدل جراحی یک ویژگی دارد و آن هم این است که جراح روی غضروف و ساختار بینی تسلط کامل خواهد داشت و همین موضوع باعث می شود تا دقت جراحی بالاتر رود.
در این روش هیچ گونه برشی روی بینی ایجاد نمی شود. در واقع تمامی برش ها از داخل است. با توجه به اینکه هیچ برشی روی آن ایجاد نمی شود، می توان گفت تورم بینی بعد از جراحی بسیار کمتر است. و در نهایت روند بهبودی نیز سریع تر اتفاق می افتد.
البته هیچگاه فراموش نکنیم که پزشک جراح تصمیم گیرنده نهایی است. و پزشک تشخیص می دهد که کدام روش جراحی برای بیمار مناسب است.
رشد استخوان بعد از جراحی بسیار به ندرت اتفاق می افتد. و اکثرا هم در مواردی اتفاق می افتد که فرد سن رشد را به پایان نرسانده باشد. البته مراقبت های بعد از جراحی بینی نیز لازم است تا فرم بینی بعد از جراحی زیبا شود. از قبیل: مراقبت از آسیب و ضربه، چسب زدن به بینی، نخوابیدن به پهلو هنگام خواب به مدت محدود و …
همه این موارد به کوتاه تر شدن دوره نقاهت و نتیجه ایده آل رینوپلاستی تاثیرگذار است
هر جراحی نیاز به اقدامات و مراقبت های اولیه دارد تا بیمار بتواند با شرایط مناسب وارد اتاق عمل شده و جراح در شرایط قابل کنترل بتواند جراحی را انجام دهد. در جراحی بینی می بایستی موارد بسیار مهمی قبل از عمل بینی استخوانی رعایت شود که عبارتند از:
– از دو هفته قبل از عمل باید مصرف سیگار و سایر دخانیات قطع گردد
– مصرف مشروبات الکلی از دو هفته قبل از عمل قطع شود
مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و… حتماً قطع شود
– چنانچه داروهای دیگری مصرف می کنید در روزهای معاینه و مشاوره حتماً به پزشک خود بگویید
– روزهای قبل از عمل از خوردن غذاهای تند و پرادویه خودداری کنید
– حداقل ۸ ساعت قبل از عمل نباید چیزی خورد و حتماً باید ناشتا مراجعه کرد
– شب قبل از عمل حتماً دوش بگیرید و اگر آقا هستید صورت خود را اصلاح کنید
– لباس های تنگ با یقه بسته نپوشید و حتماً از پیراهن های گشاد و دکمه دار استفاده کنید
چنانچه در شرف انجام جراحی بینی استخوانی هستید حتماً به موارد بالا توجه کرده و تمامی آنها را به دقت رعایت کنید تا دچار مشکلات ناخواسته نشوید.
مدت زمانی که در جراحی بینی استخوانی برای چسب زدن توصیه می شود، ۴ هفته است. در این مدت باید هفته ای دوبار یا سه بار به مطب پزشک مراجعه کنید. تا پزشک جراحتان خود به بینی تان چسب بزند. تا نحوه چسب زدن را آموزش ببینید. اما در جراحی بینی گوشتی مدت زمان چسب زدن را ۶ الی ۸ هفته توصیه می کنند. چون ورم ناشی از جراحی بینی گوشتی بسیار بیشتر است. و زمان بیشتری نیاز است تا تورم کاهش یابد. و بینی فرم زیبایی پیدا کند. توجه داشته باشید هنگام چسب زدن هیچگونه فشاری نباید به بینی تان وارد شود.
معمولا نتیجه جراحی بینی استخوانی بهتر از بینی گوشتی می باشد زیرا پوست نازک این مدل بینی به ظرافت تراش استخوان بینی کمک می کند و فرد می تواند طبق سلیقه خود و مشورت با پزشک و همچنین با توجه به عوامل زیبا شناسی یکی از جراحی های طبیعی ، نیمه فانتزی ،فانتزی (عروسکی) را انتخاب کند و دست جراح بینی در جراحی باز است. در بینی استخوانی تورم بعد از جراحی در مدت زمان کمتری از بین می رود و بیمار می تواند سریع تر نتیجه جراحی را مشاهده کند.
برگشت پذیری جراحی بینی استخوانی
امکان برگشت پذیری این جراحی و قوز آن بسیار به ندرت و امکان آن نزدیک به صفر است البته این نکته حائز اهمیت است که مراقبت از بینی در دوران نقاهت ، ضربه نخوردن به بینی و درست زدن چسب و همچنین انتخاب جراح حاذق بسیار مهم است.
دکتر بهزاد خوش رفتار متخصص گوش و حلق و بینی از حاذق ترین و حرفه ای ترین پزشکان جراح در ایران است.
هزینه این نوع عمل بینی با توجه به نوع بینی و مهارت و تجربه جراح متفاوت است و نمی توان هزینه دقیقی برای آن اعلام کرد لذادر جلسه مشاوره عمل بینی باید قیمت دقیق اعلام شود.
اما با توجه به برخی علائم و شرایط و پس از حتی اولین مراجعه به مطب، جراح می تواند نوع بینی و همچنین تمامی ایرادات را مشخص و مبلغی را به عنوان هزینه عمل تعیین کند. که معمولاً قیمت مشخص و عرف می باشد که نزد سایر جراحان نیز همین مبلغ دریافت می گردد.
معمولاً هزینه جراحی بینی استخوانی در تمامی افرادی که دارای این نوع بینی هستند.تقریباً یکسان است مگر اینکه بینی استخوانی علاوه بر شکل و فرم طبیعی خود دارای ایرادات سختی تری باشد. ایراداتی مانند
این موارد می توانند هم دقت، توجه و مدت زمان جراحی بینی را افزایش دهند. و هم مقدار متفاوتی بر هزینه جراحی بینی موثر باشند.
اما با تمامی این شرایط، جای هیپگونه نگرانی نخواهد بود زیرا جراح با توجه به رعایت انصاف، متعادل ترین قیمت برای جراحی بینی استخوانی را در نظر خواهد گرفت.
هر نوع جراحی عوارضی دارد که نمی توان آن را انکار کرد. اما جراحی بینی جزو کم ریسک ترین جراحی ها محسوب می شود و عمدتا عوارض خاصی ندارد. اما به علت بی هوشی و داروهایی که مصرف می شود ممکن است مشکلاتی برای بیمار ایجاد شود. که البته انتخاب یک جراح خوب و باتجربه می تواند این عوارض را به حداقل برساند. البته باید به این نکته اشاره کرد که مراقبت های قبل و بعد از جراحی به کاهش عوارض می تواند کمک بسیاری کند.
درد بعد از جراحی
بعد از هر عمل جراحی احساس درد در ناحیه جراحی شده کاملا طبیعی است. در بینی استخوانی نیز چون مقداری از غضروف تراشیده می شود. کمی درد بعد از جراحی احساس می شود.
ورم
ورم ناشی از جراحی در روزهای ابتدایی کاملا طبیعی است. که بعد از گذشت حدود دو هفته این میزان ورم کاهش پیدا می کند. البته برای از بین رفتن کامل ورم به حدود یکسال زمان نیاز است.
کبودی
اکثر بینی های استخوانی دارای عارضه های کبودی بعد از جراحی می شوند. که البته مقدار آن به حساسیت بیمار و مهارت پزشک نیز مربوط است. کبودی ها بیشتر از ناحیه چشم می باشند و حداقل تا ۱۰ روز طول می کشد که کامل از بین برود.
متخصص گوش و حلق و بینی