جراحی بینی یکی از چند عمل زیبایی مطرح دنیا می باشد که در رده های سنی مختلف بین پیر و جوان طرفداران بسیاری دارد. جراحی و ترمیم بینی هایی که اختلال دارند باعث بالا رفتن اعتماد به نفس در افراد می شود. دو روش جراحی بینی وجود دارد، یکی روش جراحی بینی باز و دیگری جراحی بینی بسته. انجام جراحی هم بستگی به فرم بینی افراد دارد که بینی استخوانی باشد یا گوشتی. جراحی بینی استخوانی به دلیل نازک بودن پوست روی بینی از جراحی بینی گوشتی راحت تر است اما باز هم تفاوت عمده ای بین آن ها دیده نمی شود.
هدف از انجام جراحی بینی باز برای رفع معایب بینی است. هنگامی که تیغه وسط بینی نیاز در جای اصلی خود قرار نگرفته باشد بینی نیاز به جراحی (باز) دارد. اینکه جراحی به صورت باز یا بسته باشد به تجربه پزشک جراح برمی گردد. در جراحی بینی باز با ایجاد دو برش در داخل بینی و روی پوست ، پوست بینی را کاملا بلند کرده و به ساختمان بینی دسترسی پیدا می کنند. کسانی که بینی کج و پیچ خورده ای دارند بهتر است جراحی باز انجام دهند زیرا دید دکتر بیشتر است و بهتر می تواتند عیب یابی کند.
شما به عنوان کسی که می خواهید جراحی بینی را انجام دهید، باید روش جراحی بینی خود را به متخصص جراحی بسپارید.
بعضی از افراد برای اینکه روش جراحی بینی را خودشان انتخاب کنند، پافشاری می کنند که این اصلا منطقی نیست، چون ممکن است نتیجه کار خوب نباشد. پس باید این انتخاب را به جراح خود واگذار کنید تا او با توجه به مشکلاتی که بینی شما دارد، بهترین روش را برای جراحی انتخاب کند.
همانطور که ذکر شد، برای جراحی بینی دو روش وجود دارد. روش بسته و روش باز.
هرکدام از این روش ها مزایا و محدودیت های خاص خود را دارند. به همین جهت نمی توان دو روش جراحی را با هم مقایسه کرد و گفت کدام یک بهتر است؟
بسیاری از افراد به دلیل شرایط بینی و ساختار کلی بینی مجبورند تکنیک جراحی باز را انتخاب کنند. اما فرد دیگری ممکن است که با شیوه بسته جراحی بینی مشکلات بینی اش حل و فصل گردد.
این که کدام روش جراحی برای فردی مناسب است بسته به تخصص پزشک جراح آن دارد. دکتر بهزاد خوش رفتار از پزشکان ماهر و حرفه ای در زمینه جراحی بینی هستند که بهترین روش برای جراحی بینی شما را انتخاب و اجرا می کند.
در روش جراحی باز بینی ضعف در شبیه سازی و تصور اندازه واقعی بینی وجود ندارد. یعنی می توان به طور دقیق اندازه بینی و مدل آن را برای بعد از جراحی تصور کرد. همچنین ناهنجاری ها و مشکلاتی که در داخل بینی وجود دارد مانند استخوان پل بینی، غضروف بینی و .. از نظر جراح دور نمی ماند و برطرف می شود. در روش باز بینی مزایای زیادی وجود دارد که عبارتند از:
جراح دسترسی کامل به ساختار بینی دارد.
قدرت مانور جراح بر روی بینی بیشتر است.
اثری از بخیه روی بینی باقی نمی ماند.
جراحی ترمیمی نیز حتما باید با روش باز انجام شود.
در بینی هایی که بدفرم هستند، نتیجه حاصل از جراحی با رضایت بیشتری همراه است.
در بینی های کج نیز جراحی باز اولویت دارد.
میزان ورم بعد از جراحی به نسبت جراحی بسته بیشتر است. چون هنگام جراحی برشی روی سطح بینی ایجاد می شود.
دوران نقاهت بعد از جراحی نیز در روش جراحی باز بیشتر است. و بیمار به استراحت بیشتری نیاز دارد.
برش روی پوست بینی ایجاد می شود . گرچه برای دسترسی جراح به ساختار بینی خوب است . اما برش روی سطح بینی مشکلاتی را نیز در پی دارد.
افرادی که بینی آنها دچار پیچیدگی و چالش های زیادی است.
افرادی که اسکلت و غضروف بینی آنها ضعیف است و نیاز به پسوند غضروف دارند که این افراد معمولا دارای بینی گوشتی هستند.
مراقب های بعد از جراحی بینی به روش باز
شاید برای کسانی که می خواهند جراحی بینی باز انجام دهند سوالاتی پیش آید. آیا مراقبت بعد از عمل جراحی بینی به روش باز با روش بسته تفاوت دارد؟ آیا دردسرهای آن بیشتر بوده و بیشتر دچار عوارض می شود؟ آیا برای مراقبت از آن باید از نکات خاصی پیروی کنیم؟
باید بگوییم که مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی به روش باز ، با روش بسته هیچ تفاوتی باهم ندارند.
پس در ادامه نکاتی که باید رعایت کنید را برای شما شرح می دهیم. به این نکته توجه داشته باشید که این نکات برای هر دو از روش های جراحی بینی انجام می شود.
با روش باز جراحی می توان به مدل های خاصی از بینی دست یافت. از جمله:
مدل بینی طبیعی
مدل بینی طبیعی برای افرادی است که قصد دارند صرفا بخشی از ناهنجاری بینی خود را برطرف نمایند. و مایل به ایجاد تغییر آنچنانی نیستند. در این نوع بینی ها زاویه بین نوک بینی و لب بالایی ۹۵ درجه است و هیچگونه قوسی ری بینی به وجود نمی آید.
بینی فانتزی
این مدل بینی برعکس بینی طبیعی قوس زیادی روی بینی دارد و زاویه نوک بینی بالاتر است. البته این نوع بینی ممکن است با ساختار صورت همه افراد مناسب نباشد. و در صورت ایجاد تغییر زیاد اختلالت تنفسی برای فرد ایجاد شود.
مدل بینی نیمه فانتزی
در مدل نیمه فانتزی بینی حالت طبیعی بینی حفظ می شود اما با کمی قوس نیز همراه است. نوک بینی در حالتی بالاتر قرار می گیرد و حالتی بین مدل طبیعی و فانتزی است.
معمولا یک جراح ماهر و حرفه ای سلامت بیمار و نتیجه حاصل از جراحی را بر منافع خود ترجیح می دهد. و انجام عمل را به زمانی موکول می کند که اجزای صورت فرد به طور کامل رشد کرده است. دکتر بهزاد خوش رفتار یکی از بهترین جراحان عمل بینی به روش باز در ایران توصیه می کنند که سن عمل برای پسران ۱۸ سالگی و برای دختران حدود ۵ سال بعد از گذشت سن بلوغ است. البته با توجه به اینکه در سنین بلوغ افزایش اعتماد بنفس در افراد بسیار اهمیت دارد، این سنین قابل انعطاف است. یعنی اگر به گونه ای باشد که باعث افزایش اعتماد بنفس شود، می توان آن را کاهش داد.
برای کاهش تورم و کبودی بعد از عمل زیبایی از کمپرس سرد استفاده کنید.
از خیس کردن گچ روی بینی پرهیز کرده و مراقب باشید که خیس نشود.
تا چندین هفته از رفتن به مکان های شلوغ که میدانید ممکن است تهدیدی برای بینی شما وجود داشته باشد پرهیز کنید.
از خوردن غذاهای پرنمک پرهیز کنید. چرا که باعث بیشتر شدن تورم بینی می شود.
تا دو هفته از کشیدن سیگار اجتناب کنید. سیگار دارای نیکوتین است و باعث می شود در روند بهبودی افراد اختلال ایجاد کند.
از آنجایی که رینو پلاستی یک عمل زیبایی محسوب می شود، تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد و افراد باید خودشان تمام هزینه را پرداخت کنند.
هزینه جراحی بینی به روش باز ، فرق با هزینه جراحی بینی به روش بسته ندارند. اما برای اطلاع دقیق از هزینه ای که باید پرداخت کنید به پزشک مراجعه کنید تا پزشک بعد از بررسی ها و معاینه ها، به شما پاسخ کاملی را ارائه دهد.
هر جراحی و عملی که روی بدن فرد انجام می شود ممکن است عوارض داشته باشد. اما در جراحی بینی به روش باز بخش اعظمی از عوارض ناشی از جراحی تقصیر پزشک است. بنابراین برای انتخاب پزشک متخصص بینی دقت کافی را داشته باشید. چون اگر پزشکی را انتخاب کنید که مهارت کافی نداشته باشد، ممکن است خسارات جبران ناپذیری به شما وارد شود.
مثلا ممکن است پس از جراحی بینی دو سوراخ بینی عدم تقارن ایجاد شود. یا خونریزی بینی زیاد باشد. یا قوز بینی کامل رفع نشود. البته ناگفته نماند برخی از عوارض مانند تورم و کبودی ، از بین رفتن حس بویایی و غیره موقتی بوده و پس از مدتی برطرف می شود و جای نگرانی وجود ندارد.
متخصص گوش و حلق و بینی