عمل بینی یک نوع جراحی زیبایی جهت تغییر فرم و اندازه بینی است که می توان از آن برای موارد ذیل استفاده نمود:
ایجاد تغییر در زاویه بینی نسبت به لب بالا
کوچک کردن بینی
رفع پولیپ بینی
کوچک کردن حفره یا سوراخ های بینی
و …
در حین جراحی بینی، جراح یک برش می زند تا به غضروف و استخوان بینی دسترسی پیدا کند. اغلب برش درون بینی ایجاد می شود؛ در نتیجه پس از جراحی جای برش دیده نمی شود. بر حسب نیاز امکان دارد پیوند استخوان یا غضروف نیز انجام شود (هم می تواند پرکننده های ترکیبی مصنوعی باشد و هم می تواند از قسمت هایی از خود بدن فرد باشد.). بعد از این که جراح غضروف و استخوان بینی را اصلاح نمود، بافت و پوست بینی روی ساختار جدید می نشیند. البته اثرات نوع پوست بینی روی جراحی و نحوه ی جذب شدن پوست را نباید نادیده گرفت. نهایتاً یک آتل در خارج بینی قرار داده می شود تا فرم و شکل جدید بینی را تا زمان بهبود پشتیبانی نماید. عمل بینی تحت بیهوشی عمومی صورت می گیرد. معمولاً پزشک جراحی که عمل زیبایی بینی را انجام می دهد جراح پلاستیک یا متخصص گوش و حلق و بینی است.
بینی استخوانی به بینی گفته میشود که دارای پوست نازک و استخوان ها و غضروف های محکم است و معمولا روی بینی استخوانی قوز یا برآمدگی وجود دارد. این قوز می تواند بر اثر عوامل محیطی مثل شکستگی به وجود آید که در این صورت معمولا فرد با مشکلات تنفسی نیز رو به رو می شود و یا از بدو تولد وجود داشته باشد.
بینی گوشتی
بینی های گوشتی دارای غضروف ضعیف و پوست ضخیم هستند که منافذ باز و غدد چربی بسیاری دارند. نوک این بینی ها به علت داشتن پوست ضخیم معمولا افتاده است. بینی گوشتی به دلیل هورمون های جنسی بیشتر در آقایان دیده می شود.
برای انجام جراحی بینی های گوشتی لازم است ابتدا مقدمات عمل فراهم شود. در این مرحله هیچ فرقی با فراهم کردن مقدمات عمل بینی استخوانی وجود ندارد یعنی در این جراحی هم، فرد بیمار یا متقاضی عمل بینی، می بایستی تقریباً ۲ ساعت قبل از عمل در محل حضور داشته و پس از انجام مراحل اولیه راهی اتاق عمل گردد.
و اما بیشترین تفاوت جراحی، در اتاق عمل خواهد بود. در واقع مهم ترین تفاوت های جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی را می توان موارد زیر عنوان کرد:
بعد از یک هفته، آتل و باندپیچی از روی بینی شما برداشته می شود. در این زمان صورت کمی تورم دارد و قسمت های اطراف بینی و چشم متورم و کبود است. کبودی اطراف چشم و ورم اطراف بینی بعد از طی مدت زمانی برطرف می شود. کمپرس سرد برای کاهش یا رفع درد و تورم مفید است. ممکن است پزشکتان به منظور تسکین درد برای شما مسکن تجویز نماید. تقریباً ۱۰ الی ۱۴ روز زمان نیاز است تا تورم و کبودی پس از عمل بینی بهبود پیدا کند .امکان دارد نیاز باشد تا چند روز اول پس از عمل بینی سر خود را به طرف بالا نگه دارید. با گذشت چندین هفته می توانید به انجام فعالیت های شدید یا حرکات ورزشی بپردازید.
نتیجه ی جراحی بینی دائمی می باشد، هرچند امکان دارد صدمات بعدی یا سایر عوامل روی ظاهر بینی اثرگذار باشد. جراحی بینی فقط می بایست روی بینی شخصی صورت گیرد که رشد وی کامل شده باشد. این سن در آقایان ۱۷ یا ۱۸ و در خانم ها ۱۵ یا ۱۶ می باشد. در صورتی که عمل زیبایی بینی پیش از این سن انجام شود رشد بینی می تواند روی نتیجه ی نهایی جراحی اثرگذار باشد و احتمال دارد با ایجاد عوارضی نیز همراه باشد.
متخصص گوش و حلق و بینی