چسب زدن بینی بعد از جراحی بینی یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین مراقبت های بعد از عمل است که بایستی بهدقت رعایت و پیگیری شود. این کار میتواند نتیجهای بسیار مطلوب و دوستداشتنی برای فرد در پی داشته باشد، اصولاً چسب بینی مانند یک حفاظ، هم از بد فرم شدن بینی جلوگیری میکند و هم در کاهش تورم بسیار مؤثر خواهد بود.
پس از اینکه بیمار از اتاق عمل همراه با گچ بینی خارج شد، تقریباً یک یا دو هفته بعد بایستی گچ بینی برداشته و از چسب بینی استفاده شود. چسب زدن بینی بعد از جراحی بینی با دقت فراوانی انجام میشود زیرا پس از برداشتن «اسپلینت» یا همان گچ از روی بینی، هنوز تورم و کبودی روی بینی و صورت وجود دارد که این تورم ها نهایتاً تا ۲ ماه پس از عمل رفع خواهند شد، چسب بینی در رفع این کبودی ها و تورم ها به خوبی مفید خواهد بود.
نحوه چسب زدن به نظر جراحتون بستگی دارد. بسته به کیفیت پوستهای مختلف و بسته به تکنیکهای عمل متفاوت جراحان ، ممکن است. روشهای متفاوتی برای چسب زدن توسط جراحان ، آموزش داده شود
برای انجام صحیح این کار ابتدا صورت خود را به آرامی با آب و صابون شسته و خشک کنید. سپس یک تکه چسب کاغذی به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر بریده و از زیر بینی به سمت بالا و به طرف چشمها به شکل U کشیده و به آرامی بچسبانید. دقت کنید چسب نباید سوراخهای بینی شما را بپوشاند بلکه باید روی نوک بینی چسبانده شود.
یک تکه چسب پنج سانتی را از وسط نصف کرده و بالاتر از نوک بینی روی بینی بچسبانید.
چسب زدن بینی بعد از جراحی بینی تا اینجای کار به خوبی انجام شده است. حال یک تکه دیگر چسب به طول ۵ سانتیمتر بریده و در ادامۀ همان سه تکه، تقریباً نزدیک به نوک دماغ بچسبانید و خوب محکم کنید و سپس اضافات چسبها را با قیچی ببرید.
این چسب ها می بایستی دو هفته تا دو ماه پس از عمل استفاده و تعویض شوند تا هم فرم بینی و هم تورم های آن در بهترین شکل ممکن بهبود یابد.
اینکه مدت بینی جراحی شده نیاز به چسب زدن دارد. مسئله ای است که به شرایط بیمار و وضعیت بینی وی بستگی دارد. در هر فردی با هر شرایطی چسب زدن مدت زمان متغیری دارد. اما اغلب بین دو هفته تا دوماه متغیر است. و آن هم بسته به شرایط بینی متفاوت است. مثلا اگر پوست بینی نازک باشد، بعد از دوهفته نیازی به چسب زدن ندارد. اما اگر پوست بینی ضخیم باشد لازم است تا دوماه چسب بینی را استفاده کرد. البته ناگفته نماند بینی هایی دارای پوستی ضخیم هستند که نوع آن گوشتی باشد. بنابراین چسب زدن بینی بعد از عمل جراحی برای بینی های گوشتی به مدت طولانی تری صورت می پذیرد.
چسب زدن بینی بعد از عمل جراحی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حقیقت می توان گفت فرم اصلی را چسب زدن به بینی به آن می دهد. مخصوصا کسانی که بینی گوشتی داشته اند. لازم است حتما چسب بینی را به طور دائم بزنند. چسبی هم که توصیه می شود دارای بافتی باید باشد که جریان هوا را به پوست منتقل می کند. و راه هوا را مسدود نمی کند. در این قسمت به طور موردی به مزایای چسب بینی بعد از جراحی می پردازیم.
چسب زدن باعث می شود تورم بعد از جراحی کنترل شود. و بینی در حالیت خوش فرم قرار بگیرد.
عمل چسب زدن کمک می کند تا چارچوبی و فرمی که پزشک برای بینی در نظر گرفته حفظ شود و بینی کج و بدفرم نشود.
یکی دیگر از مزایای چسب زدن این است که بینی پوستی نازک خواهد داشت و ضخم شدن پوست باعث بدفرم شدن آن نمی شود.
بطور کلی می توان گفت که چسب زدن در مدت زمان مشخصی باعث می شود تا در برابر عوامل آناتومیکی بتوان بینی را کنترل کرد. و همچنین ضخامت پوست کنترل شود. و در نهایت به نتیجه بهتر و رضایت بخش تر دست یافت.
چسب زدن بینی ابتدا باید چندبار توسط پزشک صورت بگیرد. و پزشک جراح شما به درستی و به طور واضح چسب زدن را به شما آموزش بدهد. تا دفعات بعدی نیاز نباشد به مطب او مراجعه کنید. دکتر بهزاد خوش رفتار از جمله پزشکان حاذق و توانمند هستند که با صبوری و حوصله عمل چسب زدن را به بیمار اموزش می دهند. بهتر است با دقت به آموزش های ایشان توجه کرده و این پروسه را به درستی اجرا کنید. توجه داشته باشید بد چسب زدن ممکن است باعث کجی و بدفرمی بینی شود.
سفت یا شل چسب زدن بینی باعث ایجاد عوارضی می شود که ممکن است شما را مجبور به جراحی ترمیمی کند. البته نگران نباشید. چسب زدن بینی بعد از جراحی، کار دشواری نیست و پزشک نحوه صحیح زدن چسب به روی بینی را به شما آموزش می دهد. اما اگر بیش از د محکم بینی را چسب بزنید باعث ایجاد چین خوردگی هایی روی پرده های بینی می شود که آثار ان تا مدت ها روی بینی باقی خواهد ماند. همچنین، محکم چسب زدن بینی در یک طرف در مقایسه با طرف دیگر باعث می شود ورم های بینی به صورت یکسان از بین نرود و یک طرف بینی همواره از طرف دیگر آن بیشتر ورم داشته باشد. البته شل چسب زدن به بینی نیز مشکلاتی را در پی دارد. و مانند این است که به بینی چسب نزده باشیم. وقتی چسب بینی را شل بزنیم، تورم بینی کنترل نمی شود.
بعضی از افراد به چسب بعد از جراحی بینی حساسیت دارند. و پوستشان به مواد چسب واکنش نشان می دهد. و ممکن است دچار علائمی همچون خارض، سوزش، قرمزی، آکنه و … شود. در این صورت سریعا به پزشک جراح خود مراجعه نمایید. قابل ذکر است اگر به صورت بهداشتی از چسب بینی استفاده شود، احتما بروز حساسیت بسیار کاهش می یابد.
باز کردن چسب نیز مانند قرار دادن آن اهمیت دارد و اگر نتوانید به درستی چسب را از روی بینی خود درآورید. فرم و ساختار بینی شما بد می شود. توجه داشته باشید که یکی از اهداف چسب زدن پس از عمل بینی، کمک به پیوستن پوست به بافت های زیرین بینی است. حالا اگر چسب را با بی دقتی از روی بینی بردارید بافت های زیرین دچار مشکل می شوند.
برای برداشتن چسب بینی لازم است زیر دوش آب گرم بروید. و مقداری صابون را به چسب آغشته کنید. به گونه ای که چسب کاملا مرطوب شده باشد. سپس آرام آرام اقدام به کندن چسب کنید و تا حد امکان اجازه ندهید که پوست شما کشیده شود.
اگر شما فردی با پوست معمولی و میزان چربی معمولی هستید. یک روز در میان چسب را عوض کنید. اما اگر میزان چربی پوست شما بالاست باید هر روز آن را تعویض کنید. برای افراد با پوست های خشک نیز هر سه روز یکبار پیشنهاد می شود چسب بینی خود را تعویض کنند.
متخصص گوش و حلق و بینی