اگر شما هم از جمله افرادی هستید که از ظاهر بینی خود ناراضی هستید یا از مشکلات تنفسی رنج می برید و کاندید جراحی بینی هستید. احتمالا با این سوال رو به رو شده اید که بینی شما گوشتی است یا استخوانی؟ در این مقاله سعی شده است سوالات شما درمورد جراحی بینی گوشتی پاسخ داده شود با ما همراه باشید.
بینی های گوشتی دارای غضروف ضعیف و پوست ضخیم هستند که منافذ باز و غدد چربی بسیاری دارند. نوک این بینی ها به علت داشتن پوست ضخیم معمولا افتاده است. بینی گوشتی به دلیل هورمون های جنسی بیشتر در آقایان دیده می شود.
تقریبا نیمی از جمعیت جهان دارای بینی های پهن و بزرگی هستند.
در صورتی که بینی گوشتی داشته باشید متوجه خواهید شد که در زمان خندیدن یا گریه کردن پهنای آن بیشتر می شود.
به طور کلی ویژگی های دماغ گوشتی عبارتند از:
نوک بینی کسانی که بینی گوشتی دارند، معمولا پهن و افتاده است.
غضروف های نرم و ضعیفی در قسمت کنار بینی خود دارند.
ساختار بینی گوشتی ضعیف تر از بینی استخوانی است.
دارای پوست ضخیم و غدد چربی فراوانی در نوک بینی هستند.
بینی های گوشتی و استخوانی تفاوت هایی از نظر شکل ظاهری و ساختاری دارند. که به سادگی قابل تشخیص می باشند. به این صورت که بینی گوشتی از پوستی ضخیم تشکیل شده اند که دارای غدد چربی است. در این نوع بینی استخوان بینی کمتر نمایان است و غضروف آن ها نیز غالبا ضعیفتر می باشد. شکل ظاهری بینی گوشتی نیز به شکل پهن و دارای افتادگی می باشد. اما بینی استخوانی برخلاف بینی گوشتی دارای پوستی نازک می باشد به نحوی که استخوان از زیر پوست بینی قابل رویت است. همچنین بینی های استخوانی، دارای غضروف های محکم و قوی تری به نسبت بینی گوشتی هستند. و عمدتا یک قوز روی استخوان پل بینی وجود دارد. برای جراحی بینی های گوشتی و استخوانی تمامی عملیات ها شبیه به هم است با این تفاوت که بینی گوشتی به دلیل اینکه دارای استخوان کمتری است، امکان فرم دهی آن کمتر است و دست جراح برای انواع مدل های مختلف بسته است. بنابراین لازم است در جراحی های بینی گوشتی حتما پزشکی را انتخاب کنید که دارای مهارت و تخصص بالایی است.
در بینی های گوشتی دقت به تناسب بینی بعد از جراحی با سایر اجزای صورت بسیار مهم است. زیرا اگر بینی گوشتی خیلی کوچک شود و یا قوس زیادی به خود بگیرد، باعث ایجاد مشکلات تنفسی می شود. از طرفی به جهت اینکه پوست این نوع بینی ضخیم است، دارای غده های چربی می باشد که باعث ضعیف شدن غضروف در بینی می شوند. و دلیل حساسیت بینی گوشتی نیز همین ساختار ضعیف بینی است. به همین جهت است که می گویند جراحی بینی گوشتی به دقت و مهارت بسیار بالایی نیاز دارد. و باید قبل از تصمیم به جراحی حتما پزشک باتجربه و حرفه ای در این زمینه را انتخاب کنید.
بهترین روش برای جراحی بینی های گوشتی روش باز است زیرا در این روش پوست بینی کامل از روی بینی بلند میشود و جراح بینی تسلط بیشتری بر روی نوک بینی دارد و تغییرات بیشتری انجام می شود ولی در روش بسته دسترسی به نوک بینی بسیار محدود است. بینی های گوشتی را نمی توان زیاد کوچک کرد از این رو بیمار باید واقع بینانه به قضیه نگاه کند و توقع بینی باریک و نوک تیز نداشته باشد و شاید هرگز نتیجه جراحی بینی گوشتی به بینی استخوانی نرسد.
محدودیت هایی برای جراحی بینی گوشتی برای افراد وجود دارد. که باید در جلسات مشاوره این محدودیت ها به بیمار اطلاع داده شود. در جراحی باز چون پزشک دسترسی بیشتری به ساختار بینی دارد، می تواند بهتر جراحی را انجام دهد. و دستش برای تغییرات باز است.
مخصوصا در بینی های گوشتی که جراحی سختتر است، جراحی به روش باز باعث می شود پزشک بهتر و با تسلط بیشتری مراحل جراحی را انجام دهد.
همچنین جراح می تواند تا حدی منافذ بزرگ نوک بینی را اصلاح کند.
تکنیک جراحی بینی گوشتی با بینی استخوانی متفاوت است. در بینی گوشتی پزشک باید غضروف بینی را تقویت کند تا بتوانید فشاری بر روی پوست ایجاد کند تا بینی خوش فرم تر و باریک تر شود. پهنای بینی را باید با کوچک تر کردن عرض بینی کاهش داد. هر چقدر میزان پهنای بینی کمتر باشد، نتیجه عمل جراحی بهتر خواهد بود. البته امروزه با توجه به تکنیک های خاصی که ایجاد شده تقریبا هر نوع بینی را می توان به حالتی خوش فرم و طبیعی در اورد. به طور کلی باید سعی شود تا لایه زیرین بینی تقویت شود تا لایه رویی به بهترین شکل روی آن قرار بگیرد.
ورم و کبودی زیر چشم بعد از جراحی زیبایی بینی تا مدتی کاملا طبیعی است. البته میزان تورم برای افراد متفاوت است. اما تورم ناشی از بینی های گوشتی بسیار بیشتر از بینی های استخوانی است. چون پوست ضخامت بیشتری دارد.
اما آن هم بعد از مدتی از بین می رود. البته برای از بین رفتن کامل ورم به زمانی حدودا دوسال نیاز است. اما جای نگرانی ندارد.
افرادی که دارای بینی گوشتی هستند، باید تا سپری شدن کامل زمان بهبودی صبر کنند و سپس در مورد خوب یا بد بودن جراحی خود قضاوت کنند. توجه داشته باشید در این شرایط به توصیه ها و راهنمایی های هیچ کسی جز پزشک خود نباید توجه کنید.
دکتر بهزاد خوش رفتار تمامی توصیه ها و مشاوره های قبل و بعد از جراحی را به طور کامل و با جزییات به بیمار گوشزد می کند.
جراحی بینی گوشتی در آقایان که پوست ضخیم تری از خانم ها دارند سخت ترو میزان رضایت کمتر و در بعضی از آقایان اگر جراحی صورت نگیرد بهتر است.
از آنجا که پوست بینی های گوشتی ضخیم است راحت تر ناهمواری های استخوان را می پوشاند و این یک نکته ی مثبت نسبت به جراحی بینی استخوانی است.
آیا بینی گوشتی بعد از جراحی بازمیگردد؟
در موارد خیلی نادر ممکن است این اتفاق بیفتد که با انتخاب پزشک ماهر و مطابق با اصول و طبق استاندارهای جراحی انجام شود این احتمال به صفر خواهد رسید. همچنین مراقبت درست بعد از جراحی بسیار حائز اهمیت است.
بینی گوشتی به حالت اول برنمی گردد ولی طول نقاهت این بینی ها بیشتر است و برای فروکش کردن تورم به بازه زمانی بین یک تا دو سال زمان نیاز است.
برای انجام جراحی بینی های گوشتی لازم است ابتدا مقدمات عمل فراهم شود. در این مرحله هیچ فرقی با فراهم کردن مقدمات عمل بینی استخوانی وجود ندارد یعنی در این جراحی هم، فرد بیمار یا متقاضی عمل بینی، می بایستی تقریباً ۲ ساعت قبل از عمل در محل حضور داشته و پس از انجام مراحل اولیه راهی اتاق عمل گردد.
و اما بیشترین تفاوت جراحی، در اتاق عمل خواهد بود. در واقع مهم ترین تفاوت های جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی را می توان موارد زیر عنوان کرد:
– مدت زمان جراحی بینی های گوشتی کمی بیشتر است. زیرا برخلاف ظاهر بزرگ بینی های گوشتی و درشت بودن آنها، دارای ساختاری شکننده تر و ظریف تر هستند.
– جراح بینی گوشتی از تبحر بیشتری برخوردار است. زیرا این نوع بینی ها، دارای ظرافت بیشتری در غضروف هستند.و کوچکترین اشتباهی، مشکلی بزرگ ایجاد خواهد کرد
– هزینه عمل بینی گوشتی بیشتر از بینی استخوانی ست زیرا پوست بینی گوشتی ضخیم تر و غضروف آن ضعیف تر است .به همین دلیل جراح می بایستی دقت و وقت بیشتری برای اصلاحات لازم صرف نماید
– مراقبت های پس از جراحی بینی گوشتی هم بسیار مهم تر و دارای دقت بیشتری می باشند تا نتایج مثبت عمل بینی گوشتی به درستی تثبیت گردد.
امروزه داشتن بینی زیبا و خوش فرم یکی از مهمترین اهداف افراد است. به ویژه خانم ها. در این بین، بینی عروسکی (فانتزی) از جذاب ترین و دوست داشتنی ترین مدل های بینی ست که بسیاری افراد در پی بدست آوردن آن هستند. اما در این بین سوال مهمی مطرح می شود. که آیا همه می توانند با جراحی بینی خود به بینی فانتزی دست یابند؟
بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی دارای تفاوت های معناداری ست: هم عرض بینی بیشتر است، هم حالت کوفتگی بسیار بیشتری دارد، غضروف بینی ضعیف است و پوست بینی دچار ضخامت بسیار زیادی ست. تمامی این ویژگی ها سبب می شوند که نتوان این نوع بینی را به سمت فانتزی شدن برد و این موضوع هیچ ارتباطی به تبحر و مهارت جراح بینی نداشته بلکه خصوصیات طبیعی بینی های گوشتی سبب می شود که کاندیدهای مناسبی برای جراحی بینی فانتزی نباشند.
بنا به دلایل بالا، توصیه می شود افرادی که داری بینی گوشتی هستند به هیچ وجه اصرار به انجام جراحی بینی گوشتی برای رسیدن به بینی فانتزی نداشته باشند زیرا نتیجه چنین عملی به هیچ عنوان آن چیزی که در تصور دارید نخواهد شد.
بینیهای گوشتی چون غضروفهای ضعیفی دارند و در اثر فعل و انفعالات پوستی و همچنین به علت جاذبه زمین به سمت پایین متمایل میشوند که همین امرعلت افتادگی یا برگشت بینی میباشد، برای جلوگیری از برگشت بینی گوشتی بهتر است تقویت غضروفی، حالت دادن و بازآرایی کردن بینی صورت گیرد، با انجام این موارد احتمال وقوع پدیده برگشت بینی بسیار کم خواهد شد و شاید اصلا اتفاق نیفتد.
بینی گوشتی چون غضروف ضعیف تری دارد، اگر این غضروف تراش داده شود و نازک شود ممکن است برای مدتی بینی بسیار زیبا و کوچک شود، اما با گذشت زمان بینی جمع میشود و خود را به سمت پایین میکشد، البته امروزه برگشت بینیهای گوشتی بسیار کم اتفاق میافتد زیرا بینیهای گوشتی با تقویت غضروف شکل میگیرند.
در بینی های استخوانی معمولا بهبودی بعد از جراحی سریع تر صورت می گیرد. اما در بینی های گوشتی به دلیل اینکه جراحی روی بافت نرم بینی صورت می گیرد، روند بهبودی طولانی تر خواهد بود.
البته مدت زمان عمل نیز در بینی استخوانی به اندازه بینی گوشتی طولانی نیست. البته به پیچیدگی های عمل نیز بستگی دارد.
همچنین جراحی بینی گوشتی از بینی استخوانی سخت تر نیز است. و نتایج آن معمولا دارای ریسک بیشتری است. بیمار پس از گذشت چند ساعت از عمل، از محل جراحی مرخص شده و اغلب بیماران درد چندانی پس از عمل احساس نمیکنند.
اگر کمی در ارتباط با جراحی بینی تحقیق کرده باشید. حتما اصطلاحاتی مثل بینی گوشتی یا بینی غضروفی را شنیده اید و ممکن است. با مطالبی مثل این که جراحی بینی گوشتی دشوارتر است و سخت میباشد برخورد کرده باشید. در این باره میتوان گفت که این مطلب تا حدودی درست میباشد، زیرا انجام عمل جراحی بینی در بینیهای استخوانی و غضروفی به مراتب راحتتر و نتیجه بخشتر میباشد، زیرا بینیهای غضروفی و استخوانی این قابلیت را دارند.
که توسط جراح و پزشک فرم داده شوند و شکل پذیری خوبی دارند. و دست جراح در این نوع بینیها برای انتخاب مدل جراحی باز میباشد. اما این امر به این معنا نیست که جراحی بینیهای گوشتی نتیجه بخش نیست یا امکان پذیر نمیباشد. بلکه با وجود روشهای جدید و نوین میتوان بینیهای گوشتی را هم به خوبی جراحی نمود و از برگشت پذیری آنها جلوگیری کرد.
جراحی بینی دارای یک سری عوارض میباشد. که بعضی از آنها در کوتاه مدت رفع میشوند. و بعضی از آنها ممکن است مدت زمان طولانی به همراه فرد باشند، تا جایی که حتی در بعضی موارد عوارض جراحی بینی ممکن است. باعث شود که پزشک عمل جراحی را دوباره تکرار کند. از جمله مهمترین عوارض عمل جراحی بینی گوشتی میتوان به مواردی مثل خون دماغ شدن، اشکال در سیستم تنفسی، عفونت، کاهش حس بویایی، کرختی پوست و … اشاره کرد .
انتخاب پزشک ماهر و متبحر یکی از اصلی ترین اقدامات قبل از جراحی بینی است. برای انتخاب جراح بینی گوشتی راه های مختلفی وجود دارد که در بالا به آن پرداختیم. پیشنهاد ما دکتر بهزاد خوش رفتار متخصص گوش و حلق و بینی است. ایشان تجربه موفقی در جراحی بینی های گوشتی در رزومه کار خود دارند. تاکید می کنیم که نمونه جراحی بینی گوشتی دکتر خوش رفتار را با سایر پزشکان مقایسه کنید. و پس از اطمینان بینی خود را به وی بسپارید. اما کارهایی که قبل از جراحی بینی باید انجام دهید، عبارت است از:
شب قبل از جراحی استحمام کنید و حتما مراقبت کنید که سرما نخورید.
از هشت ساعت قبل از جراحی چیزی نخورید و شب قبل از جراحی نیز یک شام سبک میل کنید.
روز عمل نیز باید ناشتا باشید. زیا در صورت پر بودن معده ممکن است در حین جراحی غذا به داخل مری برگشت کند و خطرات جانی برای بیمار داشته باشد.
نیم ساعت قبل از ساعت تعیین شده در محل جراحی حضور داشته باشید.
یک نفر به عنوان همراه باید در کنار شما حضور داشته باشد تا بتواند بعد از جراحی شما را به منزل برساند. قطعا شما شرایط رانندگی نخواهید داشت.
هیچ گونه مواد آرایشی نباید استفاده کنید. مخصوصا در ناحیه چشم. زیرا وجود مواد آرایشی باعث ایجاد آلودگی می شود.
بهتر است قبل از عمل صورت خود را شیو کرده باشید و آقایان ریش و سیبیل نداشته باشند.
مصرف داروهای رقیق کننده خون از جمله آسپرین تا ده هفته قبل از جراحی ممنوع است.
قرص هایی همچوون راکوتان و اکوتان نیز باید از دو ماه قبل از جراحی قطع شود.
استعمال دخانیات از یک هفته قبل از جراحی ممنوع است.
اگر در ابتدای روزهای پریودی خود هستید حتما پزشک را در جریان بگذارید.
در جراحی بینی های گوشتی معمولا مدت زمانی که نیاز به چسب دارد، به نسبت بینی های استخوانی بیشتر است زیرا بینی های گوشتی بعد از جراحی بیشتر ورم می کنند و لازم است چسب تا مدت زیادی روی بینی قرار داشته باشد. نحوه صحیح چسب زدن را باید از پزشک خود یاد بگیرید و برای تعویض چسب هر هفته به مطب مراجعه نکنید. مدت زمان چسب زدن بینی هر چه بیشتر طول بکشد، باعث شکل گیری بهتر و استحکام بیشتر بینی پس از عمل می شود.
بعد از انجام جراحی سعی کنید سر خود را به مدت طولانی پایین نگه ندارید، از کمپرس آب سرد و گرم استفاده کنید. از داروهایی که پزشک تجویز کرده است به صورت مرتب استفاده نمایید، از انجام فعالیتهای جسمی مثل ورزش کردن اجتناب کنید، از خوردن غذاهای جویدنی سفت خودداری کنید و از فین کردن اجتناب کنید تا بهبودی بینی زودتر حاصل شود
متخصص گوش و حلق و بینی
3 دیدگاه ها
سلام اقای دکتر جراحی بینی گوشتی با استخوانی فرق داره؟
سلام بله
سلام اقای دکتر شما بهترینی و تمااااام