آزمایشهای قبل جراحی بینی : جراحی زیبایی بینی نوعی عمل است که به منظور زیباسازی بینی و ترمیم و اصلاح نواقص ظاهری آن انجام می شود، به طوریکه ضمن حفظ عملکرد و فیزیولوژی بینی، شکل و ظاهر آن نیز جذاب تر و زیباتر شود. جراحی بینی یکی از متداول ترین عمل هایی است که هم اکنون در سراسر دنیا به ویژه در کشور ایران صورت می گیرد.
جراحی بینی با توجه به ناحیه ایجاد برش به دو روش تقسیم می شود که عبارتند از عمل بینی بسته و عمل بینی باز.
جراحی بینی به روش بسته: در این شیوه برشها از داخل سوراخ های بینی زده می شوند لذا به پوست صدمه چندانی وارد نمی شود. باید گفت این روش به علت محدودیت دید جراح بینی، اغلب اولویت دوم پزشکان میباشد.
جراحی بینی به روش باز: در این شیوه برشها روی کلوملا (تیغه بین دو سوراخ بینی) زده می شوند و بعد از جدا شدن پوست از بینی تغییرات اعمال می شود. در جراحی بینی باز به علت وسعت دید جراح، احتمال ایجاد غیر قرینگی در بینی بسیار کم است.
هر عمل جراحی امکان دارد با عوارضهای احتمالی همراه باشد ولی نکته ای که اهمیت دارد این است که اگر جراحی به طور اصولی و صحیح و توسط پزشک ماهر و مجرب انجام شود احتمال ایجاد این عوارض به حداقل ممکن خواهد رسید.
با این وجود کبودی و تورم از شایع ترين عوارض اين جراحی می باشد كه با روش های نوین به حداقل رسيده است. احتمال عفونت يا خونریزی (كه ممکن است در هر عمل جراحی روی دهد) در اين جراحی بسيار کم است و در كمتر از يک درصد بيماران مشاهده می شود.
ضمن اینکه پس از جراحی بینی ممکن است مختصر گرفتگی بينی وجود داشته باشد که به دلیل تورم مخاط داخل بينی بوده و بعد از گذشت چند روز تا چند هفته رفع خواهد شد.
از نکات حائز اهمیت این است که پزشکان به این اطمینان برسند که بیمارانشان قبل از جراحی بینی از سلامتی کامل برخوردار می باشند. به همین علت از بیماران تقاضا می شود آزمایشهای قبل جراحی بینی را انجام دهند. یکی از با اهمیت ترین آزمایشهای قبل جراحی بینی، آزمایش هموگلوبین خون می باشد.
این آزمایش ساده جهت اندازه گیری میزان هموگلوبین خون (یک نوع پروتئین که اکسیژن لازم ارگان های بدن را حمل می نماید و دی اکسید کربن را به شش ها باز میگرداند.) صورت می پذیرد. پایین بودن مقدار هموگلوبین حاکی از این است که شما کم خونی دارید.
کم خونی در میان بیماران درخواست کننده جراحی بینی نسبتاً کم است و به سادگی قابل درمان است. سایر آزمایشهای قبل جراحی بینی که جهت تشخیص بیماری های احتمالی و اطمینان از سلامت جراحی صورت می گیرد به شرح ذیل می باشد.
آزمایش های فیزیکی: یکی از آزمایشهای قبل جراحی بینی، مربوط به آزمایش های فیزیکی است که از شخص درخواست کننده عمل بینی جهت تأیید سلامت فیزیکی و جسمی گرفته می شود.
آزمایش خون: آزمایش خون یکی از آزمایشهای قبل جراحی بینی جهت بررسی بیماری های خونی در شخص همچون کم خونی به شمار می آید. ضمن اینکه در این آزمایش میزان سطح الکترولیت خون و نحوه عملکرد هورمون های تیروئید بررسی می شود.
سی تی اسکن: این آزمایش در اشخاصی که دارای بیماری های تنفسی و اختلال مرتبط با بینی هستند صورت می گیرد.
تست خون: این تست جهت تعیین میزان فشار خون شخص، صورت می گیرد. چنانچه شخص درخواست کننده عمل زیبایی بینی دچار بیماری فشار خون باشد، می بایست پزشک جراح بینی خود را در جریان بگذارد.
آزمایش بارداری: یکی از آزمایشهای قبل جراحی بینی تست بارداری است که این تست در زنان متأهل و دارای سن بین ۲۵ تا ۴۰ سال صورت می گیرد. چرا که اگر شخص باردار باشد، امکان عمل بینی در این فرد وجود نخواهد داشت.
آزمایش قند خون: آزمایش قند خون از همه اشخاصی که درخواست عمل زیبایی بینی کرده اند صورت می گیرد. ضمن اینکه این آزمایش در اشخاصی که سابقه بیماری های قند خون و یا مبتلا به بیماری قند خون هستند با دقت بیشتری صورت خواهد گرفت.
انجام آزمایش خون در وهله ی اول به طور ناشتا و در وهله ی دوم پس از صرف غذا انجام می شود. چنانچه شخصی دارای قند خون باشد، پس از انجام بررسی های کافی عمل زیبایی بینی انجام خواهد شد.
آزمایش ادرار: این آزمایش تنها به علت بررسی عفونت در مجاری ادراری و کلیه های بیمار به وسیله پزشک جراح بینی تجویز می گردد.
آزمایش انعقاد خون: یکی از آزمایشهای قبل جراحی بینی آزمایش انعقاد خون می باشد. به علت آن که شخص در حین عمل بینی دچار خونریزی نشود، پیش از انجام جراحی بینی این آزمایش از شخص صورت می گیرد . ضمن اینکه در آزمایش انعقاد خون، میزان انعقاد خون و بهبود زخم ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت چرا که در روند بهبود پس از جراحی بینی کمک شایانی می کند.
متخصص گوش و حلق و بینی