تفاوت میان عمل بینی و رینوپلاستی : در این مقاله توضیحاتی در رابطه با تفاوت میان عمل بینی و رینوپلاستی ارائه شده است.
در خصوص تفاوت میان عمل بینی و رینوپلاستی باید گفت معمولاً زمانی که یک فرد اظهار می کند بینی اش را عمل کرده، اغلب همه افراد تصور می کنند فرد جراحی زیبایی بینی انجام داده است؛ ولیکن این تصور همیشه درست نیست. ممکن است منظور از عمل بینی، جراحی عملکردی بینی و یا جراحی زیبایی بینی باشد. تفاوت میان عمل بینی و رینوپلاستی (عمل زیبایی بینی) را در این مقاله بررسی می نماییم.
رینوپلاستی همان جراحی زیبایی بینی می باشد که با انجام آن، فرم، اندازه و تقارن همه قسمت های بینی از قبیل حفره ها، پل و نوک تغییر می یابد و بینی ظاهری زیبا و جذاب به خود می گیرد. رینوپلاستی را می توان به دو شیوه بسته یا باز انجام داد. شیوه جراحی طبق نظر پزشک و شرایط بینی فرد تعیین می شود. در جراحی زیبایی بینی به شیوه باز در آغاز یک شکاف روی فضای بین دو حفره یا سوراخ ایجاد می گردد. این شکاف بسیار کوچک می باشد و پس از سپری نمودن دوران نقاهت محو شده و اصلاً جلب توجه نمی کند.
در جراحی بسته بینی هیچ شکاف خارجی ایجاد نمی شود ولی نمی توان آن را روی همه افراد انجام داد. بدین جهت که ایراد ظاهری بینی در هر فردی متفاوت است، شیوه جراحی بینی نیز بر اساس آناتومی بینی به وسیله جراح بینی تعیین می شود. در عمل زیبایی بینی بعضی بیماران از گرافت غضروف استفاده می شود. در صورتی که هر یک از مشکلات زیر در بینی شما وجود داشته باشد، جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی می تواند آنها را رفع نماید.
رادیکس (radix) بخش استخوانی بالای بینی می باشد. امکان دارد رادیکس و غضروف زیر آن بزرگ باشند که موجب ایجاد قوز بینی می شود. باید گفت در برخی موارد رادیکس ممکن است فرورفته باشد، در این صورت افراد دچار فرورفتگی پل بینی می باشند. با جراحی قوز بینی می توان قسمت های اضافی را حذف نمود. ضمن اینکه پزشک جراح ممکن است با پیوند تکه ای از غضروف سایر قسمتهای بینی بیمار، بخش فرورفته بینی را پر کرده و پل بینی را صاف کند.
باید گفت ارتفاع نوک بینی، میزان برآمدگی نوک بینی از سطح صورت می باشد. چنانچه نوک بینی بیش از اندازه سربالا باشد، اثرات بسیار زیادی روی شکل بینی خواهد داشت. بعلاوه، بینی را بسیار کوچک نشان می دهد و موجب عدم تناسب آن با دیگر اجزای صورت می شود. به منظور کاهش ارتفاع نوک بینی، پزشک جراح از گرافت غضروف جهت اصلاح آن استفاده می نماید. در صورتی که نوک بینی سربالا نباشد، جراح بخشی از غضروف نوک بینی را برداشته و یا غضروف اضافی نوک را به قسمت های بالا انتقال می دهد تا ظاهر بینی متناسب و زیبا شود.
جراحی پره های بینی یا آلار موجب کوچک تر شدن سوراخ های بینی خواهد شد. آلار لبه ی خارجی سوراخ های بینی می باشد که اصلاح آن اغلب باعث کاهش عرض این لبه می شود. جراح با برداشتن یک بخش از بافت پره بینی، عرض سوراخ های بینی را کاهش می دهد.
چنانچه به تصویر نیمرخ خود توجه نمایید، زوایه ی بین بینی و لب از دو خط تشکیل شده است: خطی که از نوک بینی تا محدوده ی لب بالایی امتداد می یابد و خطی که از لب بالایی تا زیر بینی یعنی ناحیه جدا شدن دو سوراخ بینی امتداد پیدا می کند. معمولاً، جراح در عمل زیبایی بینی تلاش می کند زاویه ی میان لب و بینی را در خانم ها به ۱۰۰ الی ۱۰۵ و در آقایان به ۹۰ الی ۹۵ درجه برساند.
چنانچه از پایین به بینی بعضی از افراد بنگریم، نوک و سوراخ های بینی به شکل یک مثلث می باشد. در صورتی که طول ضلع پایینی این مثلث یا همان پهنای بینی خیلی زیاد باشد، آن بینی نیاز به عمل زیبایی دارد؛ چرا که پهن است.
عمل بینی اصطلاحی کلی برای همه جراحی های عملکردی و زیبایی می باشد که روی بینی صورت می گیرند، یا می توان گفت عمل بینی به غیر از رینوپلاستی، شامل اقدامات ذیل می شود:
انواع گوناگونی از شکستگی بینی وجود دارد. اگر بینی شکسته شده درمان نشود، بیمار با مشکلاتی از قبیل بینی بدشکل یا کج مواجه می شود. انواع گوناگون شکستگی بینی به انواع مختلف عمل جراحی استئوتومی نیاز دارد.
تیغه یا سپتوم بینی همان دیواره ای می باشد که حفره بینی را به دو بخش راست و چپ تقسیم می نماید. این تیغه از بخش فوقانی بینی تا نوک بینی ادامه داشته و از بالا به جمجمه متصل می گردد. تیغه بینی از چند تکه استخوانی و غضروفی ایجاد شده است. در صورتی که دیواره در اثر اصابت ضربه یا به طور مادرزادی به یک طرف حفره بینی مایل گردد، در این صورت دو مجرای بینی متقارن نبوده و انحراف تیغه بینی ایجاد می شود. آسیب به بافت نرم بینی و گرفتگی مجرای هوا در آن از عوارض اصابت ضربه به بینی می باشند. جراح بر اساس محل انحراف، امکان دارد بخش فوقانی و استخوانی بینی یا قسمت غضروفی و تحتانی را با استفاده از سپتوپلاستی تغییر شکل دهد.
لازم به ذکر است با عمل بینی امکان اصلاح شاخک های بزرگ بینی نیز وجود دارد. شاخک ها، استخوان های ظریف و بلندی می باشند که از هر دو طرف سپتوم بیرون زده اند و انتهای آنها شبیه به یک دکمه ی کوچک است. اگر این شاخک ها بیش از حد بزرگ شود و یا در موقعیت نادرستی قرار داشته باشد، مشکلات تنفسی و سایر بیماری ها را به همراه خواهد داشت. جراحی شاخک های بینی می تواند شاخک های ورم کرده در اثر آلرژی یا دیگر عوامل را اصلاح نماید. در بعضی موارد، یک شاخک به علت انحراف بینی تضعیف و منقبض می شود. بنابراین، شاخکی که در سوراخ بینی روبرویی قرار گرفته، بزرگ می شود تا انقباض شاخک روبرویی را جبران کند که نهایتاً، موجب گرفتگی بینی خواهد شد.
پولیپ بینی یک توده نرم و غیر سرطانی است که درون مجراهای بینی رشد می کند. گرفتگی بینی، آبریزش بینی، درد سر و صورت، خروپف کردن، احساس خارش اطراف بینی و… از جمله علائم پولیپ می باشد. جراح در حین جراحی پولیپ را به دام می اندازد و آن را می تراشد.
در خصوص تفاوت میان عمل بینی و رینوپلاستی باید گفت عمل بینی فقط به معنای جراحی زیبایی بینی نیست؛ لذا منظور از عمل بینی می تواند جراحی جهت بهبود عملکرد بینی باشد. در صورتی که فقط برای زیبا کردن ظاهر بینی خود نزد جراح مراجعه می کنید، بهتر است واژه رینوپلاستی را به کار ببرید تا منظورتان به طور صحیح به پزشک القا شود. به یاد داشته باشید که انتخاب جراح بینی حاذق برای هر نوع عمل جراحی بینی مهم ترین فاکتور می باشد. هدفتان از جراحی بینی هرچه که باشد، یک جراح بینی خوب و باتجربه می تواند بهترین مشاوره عمل بینی را به شما بدهد و مطلوب ترین نتیجه را در چهره شما پیاده کند.
متخصص گوش و حلق و بینی