شاید شما هم تا به حال مشاهده کردید در اطرافیانتان، افرادی را که عمل بینی انجام داده اند ولی از آن راضی نیستند و یا دچار نقص شده است. این افراد معمولا برای ترمیم اقدام می کنند تا به ظاهر دلخواه خود برسند. کسی که تصمیم می گیرد برای بار دوم عمل کند، با چالش های زیادی رو به رو می شود.جراحی ترمیم بینی ، ممکن است یا برای درمان باشد یا برای زیبایی. ولی برای پزشک معالج باید هدف هر دو مورد باشد. عمل جراحی بینی برای از بین بردن پیامدهای نامطلوب جراحی قبلی بینی انجام می شود. نام دیگر این عمل، روتوش بینی و عمل ثانویه بینی است.
جراحی ترمیم بینی زمانی انجام می گیرد که بیمار یکبار عمل جراحی انجام داده باشد و از نتیجه عمل رضایت نداشته باشد. و یا دچار مشکلات تنفسی شده باشد. جراحی ترمیم بینی می تواند ظاهر بینی فرد را بطور کل تغییر دهد. و مشکلات ناشی از عمل اولیه را حل کند.
در تمامی موارد نتیجه عمل ترمیم بینی باید به گونه ای باشد که بینی عملکرد درستی داشته باشد و ساختار بینی اصلاح شود و بیمار بتواند به راحتی نفس بکشد.
و همچنین تناسب خوبی بین بینی و صورت فرد برقرار شود.و ظاهر بینی طوری نباشد که توجه کسی را به خود جلب کند.
جراحی اولیه به زیبایی انجام نشده باشد.
مشکلات تنفسی ایجاد شده باشد.
نوک بینی افتاده باشد.
سوراخ های بینی متقارن نباشد.
ایجاد جای زخم روی بینی
جراحی ترمیمی بینی با دو روش عمل جراحی باز و عمل جراحی بسته انجام می شود. اگر قرار بر تغییر ساختار بینی باشد، تکنیک جراحی به روش باز ارجحیت دارد. ولی اگر مشکلات بینی جزئی باشند، مثلاً سوراخ های آن نامتقارن باشد، تکنیک جراحی بینی به روش بسته مورد استفاده قرار می گیرد.
براین اساس می توان گفت تکنیک جراحی به روش بسته زمانی صورت می گیرد که صرفاً برش های داخلی برای دسترسی به ساختارهای بینی ایجاد می شود. در روش جراحی باز بینی لازم است یک برش در پل پوستی بین دو سوراخ بینی ایجاد شود تا ساختارهای آن جهت تغییر در دسترس پزشک باشد. به طور کلی انتخاب یکی از روش های جراحی باز و بسته بر اساس تشخیص پزشک است و بیمار نمی تواند در این خصوص تصمیمی بگیرد.
جراحی ترمیم بینی از عمل اولیه بینی بسیار سخت تر و حائز اهمیت تر است. در این عمل، پزشک با مشکلات بسیاری که در جراحی اولیه وجود نداشتند، مواجه می شود. برای مثال ممکن است جای زخم و بخیه روی بینی وجود داشته باشد که در جراحی اولیه وجود ندارد. تجربه عمل ثانویه بسیار سختتر است. و نیاز به تجربه بسیار بالایی دارد.
فردی که بعد از انجام عمل خود، احساس کند از نظر ظاهری به فرم دلخواه نرسیده است و یا از نظر تنفسی مشکل داشته باشد، می تواند برای عمل ترمیم یا عمل ثانویه به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند.
وجود قوز روی بینی
وجود قوز روی بینی یکی از مهم ترین مواردی است که در همان ابتدا به چشم می آید و اگر جراح مهارت کافی نداشته باشد، قوز روی بینی باقی می ماند البته توجه داشته باشید ورم بعد از جراحی را با قوز بینی اشتباه نگیرید به همین جهت لازم صبور باشید تا بینی فرم کامل خود را پیدا کند و سپس تصمیم به جراحی بگیرید.
تنفس سخت و نامناسب بعد از عمل
مشکلاتی که برای تنفس و حس بویایی انسان ایجاد می شود، جبران ناپذیر است به همین جهت لازم است در انتخاب جراح بینی حتما دقت لازم را به عمل آورید تا بعد از جراحی مجبور به رفع مشکلات تنفسی نشوید. ظرافت و دقت در جراحی باعث می شود مشکلات تنفسی و بویایی برای فرد ایجاد نشود.
افتادن نوک بینی بعد از عمل اول
مشکلات ظاهری که بعد از جراحی بینی به وجود می آید باعث می شود فرد اعتماد به نفس خود را بالکل از دست بدهد و برای ایجاد اعتماد بنفس لازم است اقدام به جراحی ترمیمی نماید. اگر پزشک تکنیک مناسبی برای جراحی بکار نبرد، فرم آن عوض می شود و نوک بینی به سمت پایین می آید.
توجه نکردن به نوع بینی و اجزای صورت در جراحی اولیه توسط جراح
در مواردی نیز بیمار خود مقصر است زیرا بدون توجه به نوع بینی خود اصرار دارد مدل خاصی از آن را داشته باشد. مثلا فرد بینی گوشتی دارد اما تمایل به بینی عروسکی و فانتزی دارد. در این میان اگر جراح شناختی به علم زیبایی شناسی نداشته باشد و صرفا براساس نظر بیمار اقدام به جراحی کند، مجبور به جراحی ترمیمی خواهد شد.
افراط در تغییر فرم بینی
معمولا بینی های گوشتی بعد از جراحی به جهت اینکه پوستی ضخیم دارند، دچار تغییر فرم می شوند در این شرایط پزشک باید با تبحر خاصی که دارد، از افتادگی بینی و تغییر فرم آن جلوگیری کند.
نا متقارن شدن سوراخ های بینی
یکی از دغدغه های اصلی افراد برای نتیجه جراحی متقارن بودن نوک بینی است. و جراح حرفه ای و ماهر باید بتواند تا حد ممکن سوراخ ها را به صورت متقارن درآورد.
کوچک شدن بیش از حد بینی
کوچک شدن بیش از حد بینی باعث می شود چهره فرد غیرطبیعی باشد و در نگاه اول بسیار بدفرم جلوه کند. به این ترتیب فرد تصمیم به جراحی مجدد می گیرد تا بینی کمی بزرگ تر شود.
بزرگ باقی ماندن بینی
برعکس مورد قبلی نیز ممکن است اتفاق بیفتد و بینی بعد از جراحی همچنان بزرگ بماند و فرد احساس می کند هیچ تغییری نکرده است در این صورت نیاز به جراحی مجدد دارد.
کج شدن بینی بعد از عمل اولیه
در مواردی نیز ظاهر بینی بعد از جراحی کج می شود که به دلیل ورم ها و التهابات ممکن است صرفا اینگونه به نظر بیاید و بعد از مدتی این حالت از بین برود اما اگر بعد از گذشت مدتی همچنان کج باقی ماند، نیاز به جراحی مجدد دارد.
گوش زدن اضافه بر روی بینی بعد از عمل اولیه
در شرایطی که بدن برای ترمیم زخم جراحی بافت فیبروزی بیش از اندازه تولید می کند، اصطلاحا می گوییم گوشت زده است. و این به جهت عدم تسلط پزشک بر جراحی است.
مزایای عمل ترمیمی بینی همچون مزایای جراحی اولیه بینی می باشد. اما پزشک در جراحی ترمیمی بینی سعی در ایجاد احساسی بهتر نسبت به ظاهر جدید در بیمار دارد. به طور کلی زمانی که نتایج جراحی بینی اولیه مورد رضایت بیماران باشد عمل ترمیم بینی صورت می گیرد. البته این مورد نیز کاملاً بستگی به نظر پزشک دارد. اما به طور کلی عمل ترمیمی بینی می تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:
تنفس راحت تر
گاها جراحی های اولیه بینی موجب ایجاد مشکلاتی در تنفس فرد می شود و ممکن است راه تنفس بینی مسدود شود جراحی ترمیمی بینی می تواند این مشکلات ساختاری را رفع نماید.
سلامتی بیمار
جراحی بینی اگر به صورت درست انجام نشود، ممکن است در هنگام خواب باعث ایجاد مشکلاتی شود. این مسئله می تواند تمامی جنبه های زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. با انجام جراحی ترمیمی بینی هرگونه ناهنجاری و مشکلات ساختاری بینی حل می شود و فرد به زندگی سالم و طبیعی خود برمی گردد.
ایجاد حس اعتماد به نفس
در صورتی که جراحی زیبایی بینی نتواند انتظارات فرد را برآورده نماید اعتمادبهنفس وی به شدت کاهش می یابد و تصور می کند با جراحی زیبایی نیز به چهره خوب و دلخواهی نرسیده است. جراحی ترمیمی بینی می تواند این مشکل را حل کند.
ایجاد اعتماد بیمار به پزشک
طبیعتا بعد از یک جراحی ناموفق، بیمار اعتماد خود را نسبت به تمامی پزشکان از دست می دهد و تصور می کند هیچ پزشکی نمی تواند سلامتی قبل را به وی برگرداند. فیلم جراحی ترمیمی بینی باعث می شود بیمار بتواند دوباره به پزشک اعتماد کند و این حس بی اعتمادی کاملاً از بین برود.
یکی از دلایل مشکلاتی که بعد از عمل به سراغ فرد می آید، میتواند حاصل عمل نامناسب توسط جراح باشد. اگر در همان عمل اولیه دکتر خوبی را انتخاب کنید، درصورت پاسخ مناسب بدنتان به عمل دیگر نیازی به عمل ثانویه نخواهید داشت. البته ممکن است حتی برای بار دوم هم مواردی پیش بیاید و باز هم بینی شما نیاز به عمل برای سومین بار داشته باشد. پس بهتر است با دقت پزشک جراح خود را انتخاب کنید.
تخصص و مهارت در جراحی
تخصص و مهارت در جراحی و شناخت دقیق آناتومی بینی باعث می شود جراحی ترمیمی توسط پزشک معالج شما به خوبی انجام شود. البته علاوه بر علم و تخصص، باید هوش و ذکاوت و مهارت بالایی برای این نوع جراحی در پزشک وجود داشته باشد.
نمونه کارهای موفق بسیار
نمونه کارهای موفق و میزان رضایت زیاد بیماران نشان دهنده ان است که پزشک مورد نظر مهارت بالایی دارد. بنابراین با انواع بینی ها و فرمشان آشنایی دارد. بهترین راه برای پی بردن به این موضوع بررسی کارهای پزشک در شبکه های اجتماعی و اطمینان یافتن از آن ها با مراجعه حضوری است.
تنوع در عمل بر اساس مشخصه های هر فرد در زیبایی
معیار زیبایی در بیماران متفاوت است و مخصوصا خانم یا آقا بودن بیمار تاثیر زیادی در نوع بینی و نتیجه جراحی دارد. بطور مثال وقتی که یک مرد برای جراحی بینی مراجعه می کند قطعاً از نظر علم زیبایی شناسی تفاوت هایی با یک زن دارد. تنوع دادن در جراحی بر اساس جنسیت، سن، علوم روز، ویژگی های فردی و ظاهری فرد از مشخصات یک جراح خوب ترمیمی است.
روحیه دادن به بیمار برای جراحی دوم و کم کردن از استرس او
روحیه کسی که برای بار دوم به جراحی بینی مجبور می شود قطعا بسیار شکننده تر از کسی است که بار اول جراحی می کند. این افراد یک بار شکست خورده اند و احساس ضعف و ترس دارند. یک پزشک خوب و حرفه ای با در نظر داشتن این مشکل با صبوری و حوصله به بیمار خود این اطمینان را می دهد که نتیجه عمل بسیار خوب خواهد بود.
اخلاق حرفه ای و اولویت قرار دادن سلامت بیمار
در بعضی موارد نیز بیمار احساس می کند به جراحی ترمیمی نیاز دارد اما در حقیقت اینگونه نیست. این افراد اگر جراحی ترمیمی نیز انجام دهند، باز هم احساس رضایت نخواهند داشت. در این شرایط لازم است پزشک تشخیص دهد که آیا فرد نیاز به جراحی دارد یا خیر و اولویت را سلامت بیمار قرار دهد.
صبر و حوصله و مشاوره دادن و راهنمایی بیمار
دکتر خوب ترمیمی با صبوری به تمامی پرسش های زیباجو قبل و بعد از جراحی پاسخ خواهد داد و با راهنمایی صحیح، مانع از بروز مشکل برای فرد خواهد شد.
داشتن همراه
بعد از جراحی بینی چون اثرات بیهوشی در فرد وجود دارد، نیاز است که بیمار یک همراه با خود داشته باشد.
استراحت بعد از عمل
خوابیدن و استراحت کردن تنها کاری است که بعد از جراحی می توانید انجام دهید. برای خوابیدن و دراز کشیدن توصیه می شود دو بالشت در زیر سر خود قرار دهید. تا خون جمع نشود.
چسب زدن بعد از جراحی ترمیم بینی بسیار حائز اهمیت است. چسب زدن باید به طور دقیق و صحیح انجام شود. چون چسب باعث فرم گرفتن بینی می شود در نتیجه با چسب زدن نادرست فرم بینی خود را از دست می دهید.البته در ابتدا این کار توسط پزشک انجام می شود و به مرور به بیمار آموزش داده می شود.
پرهیز از خوردن داروهای مضر
در عمل جراحی بینی نیز مانند بسیاری از بیماری ها توصیه می شود که از خوردن برخی داروها بپرهیزید. مانند داروهایی که باعث رقیق کردن خون می شوند.البته مصرف دارو یا عدم مصرف دارو بسته به نظر پزشک شماست. اما بشدت توصیه های پزشک را در این زمینه جدی بگیرید.
با توجه به مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم، و با تحقیق و بررسی های لازم می توانید بهترین دکتر بینی ترمیمی را انتخاب کنید. با توجه به اینکه تعداد پزشکان متخصص در تهران بیشتر از سایر شهرستان هاست، بسیاری از افراد برای انجام این جراحی زیبایی به بهترین جراح ترمیمی تهران مراجعه می کنند. دکتر بهزاد خوش رفتار از بهترین پزشکان جراحی بینی ترمیمی در تهران هستند.
متخصص گوش و حلق و بینی